Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ضرورت تسریع در حل مشکلات شرکت هپکو به ورود و توجه ویژه مجلس به مشکلات ناشی از خصوصی سازی های غیراصولی در این واحد تولیدی تاکید کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ شرکت هپکو اراک یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی و صنایع مادر تخصصی کشور است که طی چند دهه فعالیت نقش مهمی در توسعه و شکوفایی صنعتی و اقتصادی کشور ایفا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واحد تولیدی اما در میانه دهه ی ۸۰ به بخش خصوصی واگذار شد که به علت عدم اهلیت سهامدار عمده اندکی بعد با بحران تولید مواجه و در سال ۹۵  با اما و اگرهای فراوان مجددا واگذاری جدیدی صورت گرفت که بازهم با شکست همراه بود و در نهایت از مجموع این اتفاقات تنها تجربه‌ی تلخ دو خصوصی‌سازی غیراصولی نصیب هپکو شد و این روزها بحث بازگشت مجدد این واحد به دولت در حالی مطرح است که دغدغه ی کارگران این شرکت و کارشناسان حوزه ی صنعت توجه و برنامه ریزی برای رونق تولید در هپکو است.

طی هفته های اخیر اما جمعی از کارگران شرکت هپکو طی نامه ای به دو نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی درخواست کردند تا با محوریت و پیشگامی نمایندگان استان مرکزی جمعی از نمایندگان کمیسیون‌های مختلف مجلس با حضور در اراک از ظرفیت‌های تولیدی این شهر و همچنین شرکت  هپکو بازدید کنند، لذا بر آن شدیم تا این موضوع را با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح کنیم که ادامه به آن خواهیم پرداخت.

حاجی دلیگانی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی؛

حمایت لازم از هپکو انجام خواهد شد

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیارآفتاب ضمن تأکید بر تسریع در حل مشکلات شرکت هپکو اراک در رابطه با دعوت کارگران شرکت از نمایندگان جهت بازدید از ظرفیت‌های این واحد گفت: حمایت لازم از هپکو انجام خواهد شد، اگر برنامه‌ریزی هم صورت گیرد و نیاز به حضور باشد حضور پیدا خواهیم کرد و هر کمکی که از دست ما برآید برای رونق تولید در این شرکت حتماً انجام خواهیم داد.

شهبازی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی؛

باید موضوع هپکو را با فکر پیگیری و دنبال کرد

علیرضا شهبازی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در گفتگو با دیارآفتاب بر لزوم پیگیری برای رفع مشکلات شرکت هپکو اراک گفت: باید تلاش کنیم مشکل هپکو و کلیه واحدهای تولیدی در سراسر کشور و به‌خصوص استانی مثل استان مرکزی که بیشترین واحدهای صنعتی و تولیدی را دارد برطرف شود لذا باید روی موضوع شرکت هپکو فکر کرد و تا رسیدن به نتیجه پیگیری و دنبال نمود.

طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی؛

صنایع سنگین همچون هپکو محور توسعه هستند/هپکو یک روز هم نباید تعطیل شود

مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو دیارآفتاب ضمن اشاره به اینکه در بحث واگذاری‌ها و موارد مربوط به اصل ۴۴ قانون اساسی در اجرا مشکلات زیادی وجود دارد گفت: در عملکرد بخش دولتی های که در واگذاری نقش دارد چند خطا وجود دارد و برآیند چیزی که دیده‌ میشود این است که موارد زیادی از شرکت‌ها به قیمت واقعی واگذار نشده است.

وی ادامه داد: در فرآیند خصوصی سازی چون درنهایت به یک بخش خصوصی واگذارشده است و به ازای فروش آن پول به‌حساب دولت یا منابع عمومی برمی‌گردد پس یعنی اتفاقی که با آن مواجه هستیم این است که اموال مردم باقیمت کمتری به فروش می‌رسد و شائبه‌هایی به وجود می‌آید که در این‌بین زد و بندی وجود دارد که اولین آسیب است.

طاهری با بیان اینکه مسئله‌ی دوم اینجاست که اهلیت افراد در واگذاری‌ها دیده نشده است تصریح کرد: هدف از واگذاری به بخش خصوصی بالا رفتن تولید و راندمان است و نیت ساماندهی بیشتر است و وقتی این اتفاق نمی‌افتد یعنی طرف خریدار اهلیت ندارد و با حساب‌وکتاب دیگری واردشده است که مثلاً اگر این شرکت را با قیمتی بخرد و شرکت را از بین ببرد فقط زمین، ماشین آلات و پسماند آن ده برابر سود دارد که این مورد هم کم دیده نشده است، لذا واگذاری‌ها باید در مدت مشخصی صورت گیرد که اگر مشخص شد این مجموعه رو به برگشت و عقب‌گرد است خلع ید صورت گیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: باید موضوع واگذاری ها به‌صورت ریشه‌ای موردبررسی و حل‌وفصل قرار گیرد و در وهله‌ی اول شفافیت‌ها بالا برود چراکه این مسائل به خاطر عدم شفافیت و بعضاً زد و بندهاست و باید در قانون بازنگری‌هایی صورت گیرد که خطای واگذاری‌ها به حداقل برسد.

صنایع سنگین همچون هپکو محور توسعه هستند

طاهری به وضعیت شرکت هپکو اراک اشاره کرد و گفت: ما به صنایع سنگین هم تیپ هپکو بسیار نیاز داریم و این شرکت محور توسعه است، مجموعه‌هایی مانند هپکو فقط یک کارخانه و تعدادی کارگر نیست بلکه تولیدات این‌ها در شرایط تحریمی موجب توسعه‌ی کل کشور است.

نماینده مردم زنجان در مجلس ادامه داد: اهمیت ماشین‌آلات سنگین به‌مراتب بیشتر از خودروهای سبک است چراکه به‌وسیله‌ی آن معادن رونق می‌گیرد، راه‌ها گسترش پیدا می‌کند، سدها ساخته شود و حرکت این بخش ها وابسته با آن است.

هپکو یک روز هم نباید تعطیل شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به ابهامات پیرامون خصوصی‌سازی های شرکت هپکو اشاره و تصریح کرد: مسئله‌ی واگذاری هپکو فراتر از مواردی است که گفته شد و وقتی وضعیت آن را می‌بینیم شاید بحث خیانت و تعمدی برای ایجاد عقب‌ماندگی در کشور باشد لذا باید به هپکو بسیار ویژه نگاه کرد و این مجموعه حتی یک روز هم نباید تعطیل شود، کشور ما درحال‌توسعه است و در شرایط تحریم به تولیدات هپکو به‌شدت نیاز داریم.

طاهری در پاسخ به نامه‌ی کارگران هپکو مبنی بر دعوت از نمایندگان مجلس برای بازدید از شرکت خاطرنشان کرد: با صرف بازدید از این مجموعه به دنبال ویترین نیستیم و معتقدیم که با توجه به اهمیت موضوع مجلس باید به جد ورود کند و مشکلات این شرکت چه با آمدن و یا نیامدن نمایندگان برطرف و ساماندهی شود، کمیسیون صنایع و مجلس حتماً به بحث هپکو به‌صورت خاص نگه می‌کند و علاوه بر کارگران این شرکت منافع کشور در این موضوع باید جدی دیده شود.

هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راه سازی در اراک تاسیس و از سال ۱۳۵۴ شروع به فعالیت کرد.

این شرکت ۲۵ نوع ماشین آلات راه‌سازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید می‌کند که هشت نوع از محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی چون ژاپن، آلمان، سوئد تولید می‌شود.

شرکت هپکو در اوج پیشرفت و بالندگی در سال ۱۳۸۵ به بخش خصوصی واگذار شد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مجلس شورای اسلامی شرکت هپکو اراک ماشین آلات خصوصی سازی واگذاری ها صورت گیرد بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۱۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مهدی فروردین اظهار داشت: توسعه فوتبال ایران و ارتقای جایگاه فوتبال ما در سطح بین المللی بدون عبور از فوتبال دولتی ممکن نیست. اگر قرار به رقابت با فوتبال کشور‌های در حال توسعه و یا پیشرفته قاره باشد، باید قواعد بازی حرفه ای‌ها را رعایت کنیم.   وی افزود: دوره فوتبال دولتی به سر آمده و هر سال سختگیری‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و مجامع بین‌المللی روی فوتبال ایران بیشتر می‌شود و به طور نمونه دیدیم در سال‌های اخیر چگونه تیم‌های ایرانی به دلیل رعایت نکردن قاعده حرفه‌ای و نداشتن معیار‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا آسیب دیدند و حتی بعضا جواز حضور در آسیا را از دست دادند.   نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین در مجلس ادامه داد: از مدت‌ها قبل ضرورت انتقال مالکیت تیم‌های دولتی به بخش خصوصی احساس می‌شد چرا که پیش نیاز باشگاه داری همین تغییر و تحول است و تا وقتی دولت متولی باشد، به واسطه تعویض پی در پی مدیریت باشگاه‌ها که برگرفته از تغییر دولت‌ها و تغییر رویکرد‌ها است، امکان ساختار سازی در باشگاه‌ها میسر نمی‌شود و از سطح تیم داری فراتر نمی‌رویم.   وی افزود: به همین دلیل در مجلس خواهان واگذاری تیم‌های دولتی به بخش خصوصی شدیم. خوشبختانه همزمان کنفدراسیون فوتبال آسیا روی مالکیت مشترک سرخابی‌ها انگشت گذاشت و با همکاری دولت و وزارت ورزش و سازمان خصوصی سازی، این اقدام سرعت گرفت و در نهایت، دولت آیت الله رییسی به این رویای چند ده ساله که استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند، جامه عمل پوشاند.   فروردین گفت: جا دارد از رییس جمهور، وزیر ورزش و جوانان، وزیر اقتصاد، رییس سازمان خصوصی سازی و تمامی دولتمردانی که در واگذاری استقلال و پرسپولیس به هولدینگ پتروشیمی و بانک‌های خصوصی نقش و همکاری داشتند، قدردانی کنم. مجلس شورای اسلامی به عنوان زبان و چشم و گوش ملت، پیگیر واگذاری استقلال و پرسپولیس از دولت به بخش خصوصی بود و حالا که دولت به این خواسته منطقی، واکنش مثبت نشان داده، قطعا مجلس نقش نظارتی خود را حفظ خواهد کرد و از مالکان جدید استقلال و پرسپولیس هم توقع داریم دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند و اجازه بدهند استقلال و پرسپولیس با ثبات، به آرامش برسند.   وی افزود: استقلال و پرسپولیس همیشه ویترین فوتبال ما و حتی ورزش ما بودند و اگر انتقال مالکیت آنها و واگذاری این باشگاه‌ها از دولت به بخش خصوصی، موفقیت آمیز باشد، فصل تازه‌ای برای ورزش ایران آغاز می‌شود. خوشبختانه هر دو مجموعه‌ای که مالکیت سرخابی‌ها را برعهده گرفته اند، توان تبدیل این مجموعه‌ها به باشگاه‌های واقعی را دارند و می‌توانیم شاهد رشد کیفی و اقتصادی استقلال و پرسپولیس باشیم.

دیگر خبرها

  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • فیلم | تجربه واگذاری لکوموتیوهای آلستوم به مپنا، برای مدعیان خصوصی سازی کافی است
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • اعلام نحوه واگذاری سهام به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس